3 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g kallt smör
100 g vit choklad
1 l färska jordgubbar
1 - 2 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, socker och smör, skuret i bitar, i en mixer tills det är smuligt. Hacka chokladen grovt och blanda ned i smuldegen. Skölj och snoppa jordgubbarna, skiva dem och blanda med potatismjöl.
3. Strö ut litet mindre än hälften av smuldegen i botten på en smord pajform. Fördela jordgubbarna ovanpå och strö sedan resten av smuldegen ovanpå jordgubbarna.
4. Grädda mitt i ugnen 20 - 30 minuter. Täck ev över pajen med folie så att inte chokladen bränns.
5. Servera t ex med vaniljkesella.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng