125 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl kokosflingor
150 g riven mandelmassa
Fyllning:
700 g blandad frukt och bär,
t ex hallon, jordgubbar, vinbär,
nektariner och aprikoser
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform.
2. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Blanda resten av ingredienserna och rör samman med smöret.
3. Dela jordgubbar, nektariner och aprikoser i bitar. Lägg dem tillsammans med hallon och vinbär i en smord ugnsform. Strö på smuldegen.
4. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng