Placeholder

Smuliga vanilj- och hallonrutor

Ingredienser

5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 100 g hallon, färska
eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda allt till en smuldeg. Mät upp och sätt undan 3 dl av smuldegen i en liten bunke (detta ska strös över kakan).

3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken och rör ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm, eller klä den med bakplåtspapper.

4. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ned dem litet. Strö över den sparade smuldegen. Grädda kakan längst ned i ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna i formen innan kakan skärs upp i rutor.

5 Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.