1 torskfilé/person
vetemjöl
2 ägg
ströbröd blandat med 1 tsk salt
Sås:
5 dl crème fraîche
0,5 msk chilisås
2 msk klippt dill
0,5 tsk flytande honung
salt efter smak
1. Rör först ihop såsen och låt stå kallt ett par timmar före serveringen.
2. Skala och koka potatisen. Ta fram 3 tallrikar - 1 till mjöl, 1 till ströbröd och salt och 1 för äggen, som vispas upp innan. Doppa båda sidorna av fiskfiléerna i mjöl, vänd dem sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek dem klara i rikligt med smör, ca 5 minuter/sida.
3. Servera med såsen, kokt potatis och gärna med litet pressad citron över fisken.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…