Placeholder

Smörstekt panerad torsk med himmelsk sås

Ingredienser

1 torskfilé/person
vetemjöl
2 ägg
ströbröd blandat med 1 tsk salt

Sås:
5 dl crème fraîche
0,5 msk chilisås
2 msk klippt dill
0,5 tsk flytande honung
salt efter smak

Gör så här

1. Rör först ihop såsen och låt stå kallt ett par timmar före serveringen.

2. Skala och koka potatisen. Ta fram 3 tallrikar - 1 till mjöl, 1 till ströbröd och salt och 1 för äggen, som vispas upp innan. Doppa båda sidorna av fiskfiléerna i mjöl, vänd dem sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek dem klara i rikligt med smör, ca 5 minuter/sida.

3. Servera med såsen, kokt potatis och gärna med litet pressad citron över fisken.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.