Placeholder

Smörstekt kål med vita bönor

Ingredienser

1 burk Borlotti bönor, (400 g)
250 g grön- eller svartkål
En stor klick smör
3–4 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, zest och lite av juicen
En näve pinjenötter
75 g pecorino eller parmesan
Salt och peppar

Gör så här

4p.

Skölj bönorna och låt torka.
Grovhacka och förväll kålen i 1 dl vatten i en stekpanna i max 2 minuter. Häll av vattnet.

Smält smöret i en stekpanna och lägg i bönorna och låt steka tills bönorna fått lite yta.

Ha i vitlöken, citronzest. Salta och peppra.
Häll i kålen, vänd runt försiktigt och låt allt bli genomvarmt.

Rosta pinjenötterna i en torr stek­panna. Hyvla osten tunt. Smaka av med ytterligare peppar och salt.
Strö över ost och pinjenötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.