Placeholder

Smarrig kycklinggryta!!!

Ingredienser

400gram innerfile kyckling
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 vitlöks klyftor
1 stor gul lök
1 klyfta lime
2 msk tomatpuré
200gram wokgrönsaker fryst
1 tsk chili pulver
1/2 tsk rosmarin
1/3 tsk oregano
2 msk kyckling fond
Salt och peppar
Maizena redning

Gör så här

1. Hacka gullök i tärningar och vitlök smått.

2. Skär kycklingen i 2*2 tärningar

3. Fräs gullök, vitlök och tomatpuré tills löken har börjat mjukna.

4. Tillsätt kycklingen, bryn tills fått fin färg.

5. Häll i grädde, mjölk, kryddor, grönsaker.

6. Låt sjuda i ca 20 min.

7. Smaka av med pressad lime klyfta, salt och peppar.

8. Red av med maizena om för tunn.

9. Serveras med ris eller pasta.

Ps: Är gott att ha en limeklyfta och pressa över direkt på tallriken också. Men ris föredras då. Men pasta funkar också.

Hoppas de smakar!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.