400gram innerfile kyckling
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 vitlöks klyftor
1 stor gul lök
1 klyfta lime
2 msk tomatpuré
200gram wokgrönsaker fryst
1 tsk chili pulver
1/2 tsk rosmarin
1/3 tsk oregano
2 msk kyckling fond
Salt och peppar
Maizena redning
1. Hacka gullök i tärningar och vitlök smått.
2. Skär kycklingen i 2*2 tärningar
3. Fräs gullök, vitlök och tomatpuré tills löken har börjat mjukna.
4. Tillsätt kycklingen, bryn tills fått fin färg.
5. Häll i grädde, mjölk, kryddor, grönsaker.
6. Låt sjuda i ca 20 min.
7. Smaka av med pressad lime klyfta, salt och peppar.
8. Red av med maizena om för tunn.
9. Serveras med ris eller pasta.
Ps: Är gott att ha en limeklyfta och pressa över direkt på tallriken också. Men ris föredras då. Men pasta funkar också.
Hoppas de smakar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria