4 fläskkotletter
salt
peppar
200 g färska champinjoner
hackad persilja
50 g smör
litet citronsaft
pressad vitlök efter smak
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek kotletterna på vanligt sätt i litet smör i en stekpanna och krydda försiktigt med salt och peppar. Flytta kotletterna till ett ugnssäkert fat och slå stekfettet över. Lägg de skivade champinjonerna över kotletterna.
3. Rör samman smör, citronsaft, persilja och pressad vitlök och lägg det i klickar över svampen. Sätt in fatet i ugnen och låt stå tills smöret smält och svampen brynts en aning.
4. Servera med valfria tillbehör och en blandsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng