4 fläskkotletter
salt
peppar
200 g färska champinjoner
hackad persilja
50 g smör
litet citronsaft
pressad vitlök efter smak
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek kotletterna på vanligt sätt i litet smör i en stekpanna och krydda försiktigt med salt och peppar. Flytta kotletterna till ett ugnssäkert fat och slå stekfettet över. Lägg de skivade champinjonerna över kotletterna.
3. Rör samman smör, citronsaft, persilja och pressad vitlök och lägg det i klickar över svampen. Sätt in fatet i ugnen och låt stå tills smöret smält och svampen brynts en aning.
4. Servera med valfria tillbehör och en blandsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar