10 medelstora potatisar
300 - 350 g skinka
1 stor lök
3 dl grädde
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
basilika efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala, skiva och strimla potatisarna. Är bitarna för tjocka mjuknar de inte i ugnen och hela frestelsen blir bränd. Skiva skinka och lök. Lägg allt i en ugnssäker form.
3. Blanda grädde och kryddor och häll det över potatisblandningen. Ställ in i ugnen 45 - 55 minuter. När potatisen är mjuk är frestelsen klar.
4. Låt stå 15 minuter före servering.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…