500 g strimlat nötkött
2 stora hackade gula lökar
1 pkt tärnat bacon
3 - 4 dl vatten
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 dl syltlök
1 - 1,5 dl matlagningsgrädde
mjöl
1. Lägg bacontärningarna i en stekpanna och stek det, lägg sedan i hackad gul lök och bryn en liten stund. Lägg i det strimlade köttet och låt det brynas.
2. Häll på vatten så att det täcker köttet. Blanda i pressad vitlök, paprikapulver, salt, svartpeppar, köttbuljong, tomatpuré och ketchup. Låt grytan småputtra ca 1,5 timme så att köttet blir mört. Späd med mer vatten om det behövs och rör om då och då.
3. Blanda ned syltlöken. Rör ned grädden och red med mjöl till önskad konsistens. Låt grytan småputtra ca 5 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk