4 stora kycklingfiléer
4 dl crème fraîche
1,5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad kycklingfond
0,5 - 1 msk kinesisk soya
0,5 msk röd vinbärsgelé
maizena till redning
salt
peppar
1. Dela filéerna på mitten så att de inte blir för tjocka. Förstek kycklingen litet i smör, så att de får litet färg. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
2. Gör såsen i samma stekpanna. Rör ned crème fraîche, grädde, soya, fond och gelé och vispa samman. Vill du ha en tjockare sås reder du av med maizena.
3. Smaka av med salt och peppar, lägg tillbaka filéerna och låt sjuda tills kycklingen är helt klar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…