800 g potatis
600 g skinkschnitzlar
2 dl ströbröd
1 - 2 ägg
salt
peppar
1 citron till servering
Persiljesmör:
6 msk mager lättost
2 msk smör
3 msk hackad persilja
1. Sätt ugnen på 200 grader och skär upp potatisen i klyftor (de behöver inte skalas). Lägg klyftorna på en lätt smord ugnsplåt och kör dem i ugnen tills de fått fin färg, ca 40 minuter.
2. Rensa köttet och banka ut skivorna till önskad tjocklek. Knäck äggen i en skål och häll upp ströbrödet i en annan tillsammans med salt och peppar.
3. Vispa äggen och doppa en schnitzel i taget, först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Stek på medelvärme ca 7 minuter på varje sida, eller, om du inte vill riskera paneringen, ca 4 minuter/sida och sedan låta dem bli färdiga i ugnen ca 5 minuter.
4. Blanda lättost, smör och persilja i en skål och kyl före serveringen.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…