4 dl ris
500 g rökt skinka
10 stora färska champinjoner
1 stor gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 - 2 dl mjölk
200 g riven ost
0,5 dl mild chilisås
0,5 - 1 tsk grillkrydda
salt
vitpeppar
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk rapsolja
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Koka riset. Bryn skinkan i olivolja, sedan svamp och lök. Lägg riset i en smord ugnsform. Fördela skinka, svamp och lök ovanpå.
3. Smält 1 msk smör med 1 msk rapsolja och häll i mjölet. Späd med mjölk och grädde till en lagom konsistens. Smaksätt med chilisås, grillkrydda, salt och peppar.
4. Häll sist i osten och slå såsen överst i formen. Gratinera 10 - 15 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…