1 l standardmjölk
1,25 dl grötris
1,5 dl socker
vetemjöl (okänd mängd)
2 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
50 g smält smör
400 g frysta bär
2 dl vispgrädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Värm mjölken tills den sjuder och lägg sedan i grötriset. Koka på svag värme 15 minuter under omrörning. Låt svalna.
3. Blanda i mjölet (okänd mängd) och de lätt uppvispade äggen. Tillsätt kardemumma, salt och smör.
4. Häll smeten i en djup ugnsplåt och sätt in i nedre delen av ugnen 40 minuter.
5. Vispa grädden och lägg i socker och vaniljsocker. Servera med bär och vispgrädde.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk