6 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
12 potatisar
0,5 dl vetemjöl
3 msk kalvfond
2 lagerblad
4 dl vatten till skyn
3 dl mörkt öl
2,5 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
soya
timjan
salt
peppar
persilja
1. Bryn kotletterna i en panna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i mitten på en ugnsform.
2. Blanda vatten och mjöl och häll det i stekpannan. Häll i öl, grädde, kalvfond och svartvinbärsgelé. Tillsätt lagerblad. Krydda med salt och peppar och ev litet soya. Låt koka ihop.
3. Skala och skiva löken, stek den och strö över en nypa socker.
4. Skala och skiva potatis och morötter tunt, varva dem vid varje sida av kotletterna och krydda med salt och timjan på varje lager.
5. Häll såsen över köttet och potatisen och sätt in i ugnen på 200 grader 1 - 1,5 timme. Garnera med finklippt persilja.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng