Placeholder

Sjömanskotletter

Ingredienser

6 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
12 potatisar
0,5 dl vetemjöl
3 msk kalvfond
2 lagerblad
4 dl vatten till skyn
3 dl mörkt öl
2,5 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
soya
timjan
salt
peppar
persilja

Gör så här

1. Bryn kotletterna i en panna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i mitten på en ugnsform.

2. Blanda vatten och mjöl och häll det i stekpannan. Häll i öl, grädde, kalvfond och svartvinbärsgelé. Tillsätt lagerblad. Krydda med salt och peppar och ev litet soya. Låt koka ihop.

3. Skala och skiva löken, stek den och strö över en nypa socker.

4. Skala och skiva potatis och morötter tunt, varva dem vid varje sida av kotletterna och krydda med salt och timjan på varje lager.

5. Häll såsen över köttet och potatisen och sätt in i ugnen på 200 grader 1 - 1,5 timme. Garnera med finklippt persilja.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.