Fruktsmet:
5 dl rensade rabarber i bitar
1 dl socker
2 msk vetemjöl
Kaksmet:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Skölj, rensa och skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en skål, blanda ned 1 dl socker och 2 msk vetemjöl och låt stå och dra medan kaksmeten blandas.
3. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt pösigt och vitt. Blanda i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa ned i smeten. Häll i rabarberblandningen i smeten och blanda.
4. Grädda 45 - 50 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…