2,5 dl vatten
25 g jäst
3/4 tsk salt
2 tsk pomerans eller fänkål
1 msk sirap
3/4 dl sesamfrön
1 dl råg- eller grahammjöl
4 dl vetemjöl
½ dl olja
ägg till pensling
sesamfrön till garnering
1.Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt kryddorna, sirap, sesamfrön och rågmjöl.
2.Knåda vetemjölet i degen och i slutskedet oljan. Låt jäsa.
3.Forma degen till ett avlångt bröd, lägg i en smord form. Låt jäsa.
4.Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
5.Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…