600 g kassler
4 msk senap, gärna fransk
1 - 2 msk farin
4 msk ströbröd
Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl buljong av tärning
1 dl rödvin
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär kasslern i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Bred på senap. Blanda farin och ströbröd och strö det över kasslern.
3. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.
4. Låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Servera den till kasslern, gärna med ris eller pressad potatis och kokt broccoli. Ett friskt, skummande öl är gott att dricka till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng