2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
ca 200 g frysta jordgubbar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form, 20 x 25 cm, eller en rund springform, ca 23 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten.
3. Tillsätt smöret och blanda allt till en slät smet. Dela de stora jordgubbarna så att alla har ungefär samma storlek.
4. Häll smeten i formen och lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna i formen.
5. Skär upp i rutor eller bitar och servera gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk