100 g smör
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
0,5 dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl tranbär
2 dl grovhackade valnötter
2 dl ljust muscovadosocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Garnering:
100 g choklad
0,5 dl valnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ned sirap och vatten. Låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå över vätskan.
3. Arbeta ihop till en kladdig deg och klicka ut på plåtar med bakplåtspapper, int för tätt Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter och låt svalna.
4. Smält chokladen. Hacka valnötterna grovt. Doppa kakorna till hälften i choklad och strö sedan över litet valnötter. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i ugnen.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng