7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1 ägg
rivet skal av 1 citron
4 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
socker att rulla kakorna i
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägget och vispa in det väl. Blanda ned skal och saft av citron samt vaniljsocker.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll socker på en tallrik, rulla smeten till små bollar och rulla dem i sockret.
4. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar med utrymme emellan. Platta till en aning och grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. De förblir ganska bleka efter gräddningen.
24 - 36 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng