Placeholder

Santiagokaka från Barcelona

Ingredienser

100 g smör
200 g skållad, skalad
och malen sötmandel,
eller bara malen med skal
4 ägg
2,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med löstagbar kant, ca 22 - 24 cm.

2. Smält smöret och låt det svalna. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör ned mandel, mjöl, smält smör och citronskal i äggsmeten.

3. Häll smeten i formen och grädda nedtill i ugnen ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.