Kakbotten:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/3 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smält smör
Kolasås:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl gräddmjölk
1 dl sirap
1 påse kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och smält smör. Häll smeten i långpannan och grädda 10 - 15 minuter.
3. Gör kolasåsen medan kakbotten gräddas. Sjud smör, socker, gräddmjölk och sirap i en kastrull ca 5 minuter. Ta från värmen och häll i kokosen. Rör om. Häll kolasåsen jämnt över den halvgräddade kakbotten. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
4. Skär kakorna innan de kallnat i bitar som är ca 4 x 4 cm. Frys gärna in på direkten. Kakorna blir särskilt sega och läckra när de varit frysta.
40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng