Placeholder

Sandströms kakor

Ingredienser

Kakbotten:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/3 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smält smör

Kolasås:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl gräddmjölk
1 dl sirap
1 påse kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och smält smör. Häll smeten i långpannan och grädda 10 - 15 minuter.

3. Gör kolasåsen medan kakbotten gräddas. Sjud smör, socker, gräddmjölk och sirap i en kastrull ca 5 minuter. Ta från värmen och häll i kokosen. Rör om. Häll kolasåsen jämnt över den halvgräddade kakbotten. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare ca 10 minuter.

4. Skär kakorna innan de kallnat i bitar som är ca 4 x 4 cm. Frys gärna in på direkten. Kakorna blir särskilt sega och läckra när de varit frysta.

40 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.