100 g Philadelphiaost
0,5 dl florsocker
150 g smör
150 g bakchoklad, Marabou Mörk
3 dl socker
3 ägg, rumstempererade
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Värm ugnen till 160 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och tillsätt socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Häll smeten i formen.
3. Blanda ost och florsocker till en jämn kräm. Klicka ut krämen i chokladsmeten i formen. Marmorera med en gaffel så att smeten blandas lätt.
4. Grädda 25 - 30 minuter. Kakans yta ska vara fast men den ska vara seg inuti. Skär upp i rutor när kakan svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng