100 g Philadelphiaost
0,5 dl florsocker
150 g smör
150 g bakchoklad, Marabou Mörk
3 dl socker
3 ägg, rumstempererade
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Värm ugnen till 160 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och tillsätt socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Häll smeten i formen.
3. Blanda ost och florsocker till en jämn kräm. Klicka ut krämen i chokladsmeten i formen. Marmorera med en gaffel så att smeten blandas lätt.
4. Grädda 25 - 30 minuter. Kakans yta ska vara fast men den ska vara seg inuti. Skär upp i rutor när kakan svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…