Placeholder

Saftig vaniljkaka i långpanna

Ingredienser

5 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
1,75 dl kokande vatten
2 dl hackade hasselnötskärnor

Fyllning:
250 g smör
2 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm.

2. Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet.

3. Häll smeten i formen och strö på nöthacket. Grädda mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.

4. Blanda smör och mjölk till fyllningen i en kastrull och koka kraftigt 2 minuter. Tillsätt vaniljsockret.

5. Dela kakan i två bottnar som dränks in med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthacket ska vara överst.

6. Vid festligare tillfällen kan kakan serveras med lättvispad grädde och färska bär.

20 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.