Placeholder

Saftig ugnsbakad kycklingfilé med ost- och skinktäcke

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
150 g riven västerbottenost
1 ganska stor strimlad purjolök
ca 150 g rökt, finhackad skinka
1 kruka hackad persilja
smör
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj, torka och ansa kycklingfiléerna. Smörj en ugnsform och lägg i filéerna.

3. Blanda crème fraîche, grädde, senap, ost, purjolök, skinka och persilja i en skål. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.

4. Bred fyllningen över kycklingen och baka i ugnen ca 25 minuter. Ytan ska få fin färg och kycklingen ska bli helt klar.

5. Servera med någon form av potatis och kokta grönsaker, t ex broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr