4 kycklingfiléer
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
150 g riven västerbottenost
1 ganska stor strimlad purjolök
ca 150 g rökt, finhackad skinka
1 kruka hackad persilja
smör
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj, torka och ansa kycklingfiléerna. Smörj en ugnsform och lägg i filéerna.
3. Blanda crème fraîche, grädde, senap, ost, purjolök, skinka och persilja i en skål. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
4. Bred fyllningen över kycklingen och baka i ugnen ca 25 minuter. Ytan ska få fin färg och kycklingen ska bli helt klar.
5. Servera med någon form av potatis och kokta grönsaker, t ex broccoli.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng