175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
3 päron
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Tillsätt vatten.
3. Skala päronen. Halvera, kärna ur och skiva dem. Häll hälften av smeten i formen och lägg i hälften av päronen. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande päron på toppen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk