Placeholder

Saftig päron- och ingefärskaka

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
3 päron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

2. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Tillsätt vatten.

3. Skala päronen. Halvera, kärna ur och skiva dem. Häll hälften av smeten i formen och lägg i hälften av päronen. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande päron på toppen.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.