Placeholder

Saftig mandelkaka med nektariner

Ingredienser

250 g mjukt smör
250 g florsocker
250 g mandelmjöl
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal av 1 citron
2 nektariner eller persikor
flytande honung
kokos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med kokos.

2. Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt, vänd ned det i smeten och blanda i citronskal.

3. Skär frukten i mindre klyftor. Häll smeten i formen, strö över nektarinerna och ringla över litet honung. Grädda kakan ca 45 - 50 minuter och låt svalna något.

1 kaka

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr