250 g mjukt smör
250 g florsocker
250 g mandelmjöl
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal av 1 citron
2 nektariner eller persikor
flytande honung
kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med kokos.
2. Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt, vänd ned det i smeten och blanda i citronskal.
3. Skär frukten i mindre klyftor. Häll smeten i formen, strö över nektarinerna och ringla över litet honung. Grädda kakan ca 45 - 50 minuter och låt svalna något.
1 kaka
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng