2 ägg
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl gräddfil
1,5 dl socker
2 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk socker
1 stort äpple
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda försiktigt och tillsätt gräddfilen.
3. Häll upp smeten i en smord och bröad springform, 20 cm. Skala och skär äpplet i klyftor.
4. Blanda socker, ingefära och äppelklyftor i en skål. Stick ned klyftorna i smeten och sätt in mitt i ugnen. Grädda 30 - 45 minuter och låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng