1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 - 2 mogna nektariner
100 g björnbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 21 - 23 cm.
2. Rör samman alla torra ingredienser utom sockret och ställ åt sidan. Vispa smör, socker och muscovadosocker 2 - 3 minuter tills det blir pösigt.
3. Tillsätt äggen och vispa in dem i smeten. Vispa sedan in yoghurten.
4. Vänd i de torra ingredienserna och rör bara tills smeten gått ihop. Den blir väldigt tjock.
5. Lägg hälften av smeten i formen och bred ut de över botten. Tryck ned hälften av björnbären och nektarinerna. Häll på resten av smeten och lägg sedan resten av frukten och bären på toppen.
6. Grädda kakan ca 35 - 40 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan svalna något innan den äts.
7. Kakan är god som den är men också med en skopa vaniljglass eller lättvispad grädde. Den håller sig saftig i kylen minst ett par dagar.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng