2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar
50 g kylskåpskallt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vispa försiktigt ned det i äggsmeten.
3. Häll smeten i formen och tryck ned delade jordgubbar. Hyvla över ett lager smör och grädda mitt i ugnen 35 minuter.
4. Servera med litet grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng