Mördeg:
3 dl vetemjöl
0,75 dl socker
100 g smör
1 ägg
Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
ca 75 g bär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund, slät form med löstagbar kant.
2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna i mjölet till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i formen och låt stå i kylen tills fyllningen är färdig.
3. Rör smör och socker poröst till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
4. Lägg bären på mördegen i formen. Bred ut fyllningen i formen. Grädda kakan långt ned i ugnen tills den fått färg och är genomgräddad, ca 40 minuter.
5. Låt kakan svalna något och lossa den från formen.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk