Placeholder

Saftig helgkaka

Ingredienser

Mördeg:
3 dl vetemjöl
0,75 dl socker
100 g smör
1 ägg

Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
ca 75 g bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund, slät form med löstagbar kant.

2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna i mjölet till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i formen och låt stå i kylen tills fyllningen är färdig.

3. Rör smör och socker poröst till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.

4. Lägg bären på mördegen i formen. Bred ut fyllningen i formen. Grädda kakan långt ned i ugnen tills den fått färg och är genomgräddad, ca 40 minuter.

5. Låt kakan svalna något och lossa den från formen.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.