3 ägg
1,5 dl rårörsocker
1 dl farin
150 g smör
0,5 dl rom, mörk eller ljus
2 bananer
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform, 1,5 l, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda med rom. Dela bananerna i mindre bitar, mosa lätt och vispa ned i smeten tillsammans med smöret. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, salt och bakpulver och rör ned i smeten.
3. Grovhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och vänd ned hälften i smeten. Häll smeten i formen och strö resten av chokladen ovanpå.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter eller tills kakan stannat. Låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett fat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng