Placeholder

Saftig chokladkaka med banan och rom

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl rårörsocker
1 dl farin
150 g smör
0,5 dl rom, mörk eller ljus
2 bananer
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform, 1,5 l, med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda med rom. Dela bananerna i mindre bitar, mosa lätt och vispa ned i smeten tillsammans med smöret. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, salt och bakpulver och rör ned i smeten.

3. Grovhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och vänd ned hälften i smeten. Häll smeten i formen och strö resten av chokladen ovanpå.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter eller tills kakan stannat. Låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett fat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr