200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl matyoghurt eller gräddfil
1,5 dl bär, t ex blåbär,
hallon eller vinbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och kokosströ en springform, 24 cm.
2. Rör smör, vaniljsocker och socker pösigt och rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver och häll det växelvis med yoghurten/gräddfilen i smeten. Häll hälften av smeten i formen.
3. Lägg på hälften av bären och klicka över resten av smeten. Strö över resterande bär och tryck ned dem lätt. Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 60 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…