Placeholder

Saffransgryta med torsk och räkor.

Ingredienser

* 400g torsk
* 1 liten lök
* 2 klyftor vitlök
* 1 stor morot
* 1 liten fänkål
* 1 röd paprika
* 1 kuvert saffran
* 3 msk tomatpuré
* 5 dl fiskbuljong (2,5 msk fiskfond+5 dl vatten)
* 1 dl hackad dill
* 100 gram räkor
* Salt och peppar
* maizena+vatten till redning
* 2-3 msk olja eller smör

Gör så här

Hacka alla grönsakerna och fräs i smör eller olja. Tillsätt därefter saffran och tomatpuré och låt allt fräsa i ca 5 minuter på låg värme. De ska inte ta färg.

Häll över fond+vatten och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men fortfarande med tuggmotstånd.
Lägg i torsken och låt den sjuda med i några få minuter.
Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås. Ha till sist i räkorna och låt allt värmas upp i någon minut.
Servera med gräddfil eller aioli.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr