* 400g torsk
* 1 liten lök
* 2 klyftor vitlök
* 1 stor morot
* 1 liten fänkål
* 1 röd paprika
* 1 kuvert saffran
* 3 msk tomatpuré
* 5 dl fiskbuljong (2,5 msk fiskfond+5 dl vatten)
* 1 dl hackad dill
* 100 gram räkor
* Salt och peppar
* maizena+vatten till redning
* 2-3 msk olja eller smör
Hacka alla grönsakerna och fräs i smör eller olja. Tillsätt därefter saffran och tomatpuré och låt allt fräsa i ca 5 minuter på låg värme. De ska inte ta färg.
Häll över fond+vatten och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men fortfarande med tuggmotstånd.
Lägg i torsken och låt den sjuda med i några få minuter.
Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås. Ha till sist i räkorna och låt allt värmas upp i någon minut.
Servera med gräddfil eller aioli.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng