Placeholder

Saffransbullar med mandelmassa

Ingredienser

Ca 40 st

200 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
50 g jäst
1 dl strösocker
2 pkt saffran, 1 g
ca 12 dl vetemjöl + lite till utbakning

Fyllning
mandelmassa
mald kanel
strösocker
smör, rumsvarmt

Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och blanda i mjölken, värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, blanda i lite vätska och lös upp jästen.

2. Tillsätt resten av de torra ingredienserna. Arbeta degen smidig, den ska vara lös och kletig. Låt den jäsa under bakduk i 30 min.

3. Dela degen i fyra delar och kavla ut en del i taget till en rektangel.

4. Bred smör, hyvla mandelmassa samt strö socker och kanel på. Snåla inte, ju mer desto godare!

5. Rulla ihop från långsidan och skär längderna i bitar. Lägg bullarna i bakformar med snittytan uppåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 7 min. Låt dem svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.