Ca 40 st
200 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
50 g jäst
1 dl strösocker
2 pkt saffran, 1 g
ca 12 dl vetemjöl + lite till utbakning
Fyllning
mandelmassa
mald kanel
strösocker
smör, rumsvarmt
Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och blanda i mjölken, värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, blanda i lite vätska och lös upp jästen.
2. Tillsätt resten av de torra ingredienserna. Arbeta degen smidig, den ska vara lös och kletig. Låt den jäsa under bakduk i 30 min.
3. Dela degen i fyra delar och kavla ut en del i taget till en rektangel.
4. Bred smör, hyvla mandelmassa samt strö socker och kanel på. Snåla inte, ju mer desto godare!
5. Rulla ihop från långsidan och skär längderna i bitar. Lägg bullarna i bakformar med snittytan uppåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 7 min. Låt dem svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…