Placeholder

Rulltårta med lemon curd och hallonsylt

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Fyllning:
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med smort bakpapper.

2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det tillsammans med mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

3. Strö över litet socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan nedåt. Dra bort papperet från kakan.

4. Bred först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.

5. Skär upp i tjocka skivor och lägg dem på ett fat.

20 skivor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.