3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt
1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med smort bakpapper.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det tillsammans med mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
3. Strö över litet socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan nedåt. Dra bort papperet från kakan.
4. Bred först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
5. Skär upp i tjocka skivor och lägg dem på ett fat.
20 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…