3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt
1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med smort bakpapper.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det tillsammans med mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
3. Strö över litet socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan nedåt. Dra bort papperet från kakan.
4. Bred först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
5. Skär upp i tjocka skivor och lägg dem på ett fat.
20 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng