1 bit kålrot
1 liten morot
1,5 potatis
0,5 tsk salt
5 dl vatten
2 msk crème fraîche
5 - 6 steklökar
hackad persilja
1. Skala kålrot, morot och potatis. Skär dem i mindre bitar. Häll vatten och salt i en kastrull. Tillsätt kålrot och morot och låt koka på svag värme ca 20 minuter under lock.
2. Tillsätt potatisen och koka ytterligare ca 20 minuter eller tills allt är mjukt. Häll av kokspadet men spara litet till spädning.
3. Mosa rotfrukterna med potatisstöt eller elvisp. Späd med kokspad till lagom konsistens. Tillsätt crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
4. Skala lökarna. Förväll dem i litet lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet och stek lökarna på svag värme i 1 tsk smör tills lökarna är mjuka. Strö hackad persilja över rotmoset och ät lökarna till.
1 portion
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk