Placeholder

Rödvinsgryta

Ingredienser

500 g strimlat nötkött
1 röd paprika
0,5 gul lök
0,5 - 1 purjolök
200 - 250 g champinjoner
0,5 dl tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk salt
6 dl rödvin
maizena till redning
1 köttbuljongtärning

Gör så här

1. Hacka lök och purjolök och bryn detta i smör eller olja. Ta upp det och bryn köttet i grytan. Tillsätt 4 dl rödvin och låt puttra 10 minuter. Smula därefter ned buljongtärningen och tillsätt ytterligare 2 dl rödvin. Låt detta koka ytterligare 20 minuter under lock.

2. Hacka champinjoner och paprika. Häll i grädden och redningen, ca 2 msk maizena + vatten efter behag. Låt det koka ihop några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, paprika, champinjoner, lök, purjolök och salt. Låt koka ihop.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.