500 g strimlat nötkött
1 röd paprika
0,5 gul lök
0,5 - 1 purjolök
200 - 250 g champinjoner
0,5 dl tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk salt
6 dl rödvin
maizena till redning
1 köttbuljongtärning
1. Hacka lök och purjolök och bryn detta i smör eller olja. Ta upp det och bryn köttet i grytan. Tillsätt 4 dl rödvin och låt puttra 10 minuter. Smula därefter ned buljongtärningen och tillsätt ytterligare 2 dl rödvin. Låt detta koka ytterligare 20 minuter under lock.
2. Hacka champinjoner och paprika. Häll i grädden och redningen, ca 2 msk maizena + vatten efter behag. Låt det koka ihop några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, paprika, champinjoner, lök, purjolök och salt. Låt koka ihop.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…