1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 tsk rårörsocker
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
3 dl vatten
3 msk oxfond
1 msk majsstärkelse
25 g smör
salt och grovmalen svartpeppar
Stek löken i smör med sockret tills löken blir mjuk utan att få färg.
Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till. Tillsätt vinet, låt koka ihop till hälften.
Häll på vatten och fond och låt koka ihop till god smak, ca 10 min. Rör ev ihop majsstärkelse med lite vatten och vispa ner i såsen.
Låt koka upp så att den tjocknar. Vispa ner smöret och smaka av med salt, peppar och ev mer socker. Sila ev såsen innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng