Placeholder

Rödvinsås

Ingredienser

1 schalottenlök, finhackad

1 msk smör

2 tsk rårörsocker

2 msk tomatpuré

3 dl rödvin

3 dl vatten

3 msk oxfond

1 msk majsstärkelse

25 g smör

salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Stek löken i smör med sockret tills löken blir mjuk utan att få färg.

Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till. Tillsätt vinet, låt koka ihop till hälften.

Häll på vatten och fond och låt koka ihop till god smak, ca 10 min. Rör ev ihop majsstärkelse med lite vatten och vispa ner i såsen.

Låt koka upp så att den tjocknar. Vispa ner smöret och smaka av med salt, peppar och ev mer socker. Sila ev såsen innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.