1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 tsk rårörsocker
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
3 dl vatten
3 msk oxfond
1 msk majsstärkelse
25 g smör
salt och grovmalen svartpeppar
Stek löken i smör med sockret tills löken blir mjuk utan att få färg.
Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till. Tillsätt vinet, låt koka ihop till hälften.
Häll på vatten och fond och låt koka ihop till god smak, ca 10 min. Rör ev ihop majsstärkelse med lite vatten och vispa ner i såsen.
Låt koka upp så att den tjocknar. Vispa ner smöret och smaka av med salt, peppar och ev mer socker. Sila ev såsen innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…