100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 krm salt
1 tsk nymortlad kardemumma
2 ägg
2 dl vetemjöl
200 g röda vinbär
0,5 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen. När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och blanda ned chokladen så att den smälter. Fyll på med socker, salt och malen kardemumma.
3. Blanda ned ett ägg i taget och rör smeten slät. Rör ned vetemjöl och blanda väl.
4. Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klistra remsor längs kanten med smör.
5. Häll smeten i formen, fördela bären i ett jämnt lager ovanpå och grädda i ugnen 20 - 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng