2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 dl röda vinbär eller andra bär
2 msk socker
2 msk kanel
ev 1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kransform.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned mjöl och smör. Rulla bären i kanel och socker. Om de är frysta, tillsätt 1 msk potatismjöl som suger upp litet vätska.
3. Häll smeten i formen och strö bären ovanpå. Grädda 40 - 45 minuter.
4. Servera ev med vaniljsås, men kakan är mycket god som den är.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk