Placeholder

Röd vinbärskaka från 1800-talet

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 dl röda vinbär eller andra bär
2 msk socker
2 msk kanel
ev 1 msk potatismjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kransform.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned mjöl och smör. Rulla bären i kanel och socker. Om de är frysta, tillsätt 1 msk potatismjöl som suger upp litet vätska.

3. Häll smeten i formen och strö bären ovanpå. Grädda 40 - 45 minuter.

4. Servera ev med vaniljsås, men kakan är mycket god som den är.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.