Placeholder

Rivig köttfärssoppa

Ingredienser

500 g rotsaker, t ex morot,
palsternacka, rotselleri, potatis,
mixa som du vill
1 gul lök
2 klyftor vitlök
300 - 400 g blandfärs
4 - 5 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1,2 - 1,5 l kraftig buljong
2 msk smör
2 tsk torkade örter, t ex
timjan eller basilika
0,5 - 1 msk vinäger
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Skala rotsakerna och riv dem i matberedare. Hacka lök och vitlök och fräs det mjukt i smöret. Tillsätt rotsaker, tomatpuré, örtkryddor och senap och låt det fräsa. Häll i buljongen och låt soppan puttra.

2. Stek under tiden köttfärsen, krydda och lägg den i soppan. Smaka av med kryddor och en skvätt vinäger, späd ev och koka tills rotsakerna är mjuka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.