1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
500 g blandfärs
2 dl långkornigt ris
5 dl grönsaksbuljong
125 g gröna ärter
1 burk majskorn, 200 g
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
0,5 dl finhackad persilja
0,5 tärnad röd paprika
1. Skala och hacka löken och fräs i smör. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter.
2. Rör ned riset och späd med grönsaksbuljong. Låt koka under lock 25 minuter.
3. Tillsätt ärter och majs utan spad när det är 5 minuter kvar. Smaka av, strö över persilja och paprika och servera genast, gärna med en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…