Placeholder

Risotto med köttfärs och curry

Ingredienser

1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
500 g blandfärs
2 dl långkornigt ris
5 dl grönsaksbuljong
125 g gröna ärter
1 burk majskorn, 200 g
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
0,5 dl finhackad persilja
0,5 tärnad röd paprika

Gör så här

1. Skala och hacka löken och fräs i smör. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter.

2. Rör ned riset och späd med grönsaksbuljong. Låt koka under lock 25 minuter.

3. Tillsätt ärter och majs utan spad när det är 5 minuter kvar. Smaka av, strö över persilja och paprika och servera genast, gärna med en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.