1 dl grötris
2 dl vatten
1 msk smör
4 dl standardmjölk
0,5 tsk salt
2,5 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
1. Koka grötriset med vatten, smör och litet salt ca 10 minuter tills allt kokat in. Tillsätt mjölken och koka på svag värme 25 - 30 minuter utan att röra. Låt gröten kallna.
2. Vispa grädde och vaniljsocker fast och fluffigt. Vänd ned det i den kalla gröten och servera med din favoritsylt.
3. Om du vill ha en slätare konsistens kan du mixa gröten litet med en stavmixer.
7 - 8 dl gröt
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng