3 dl ris
--
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st gul lök, finhackad
1 st paprika, finhackad
1 st röd chilipeppar, finhackad
1,5 tsk spiskummin
--
500 g vegofärs
500 g svarta bönor, sköljda och avrunna
3 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 tsk soja
--
2 dl gröna ärtor
1 st lime, saft
1 kruka färsk koriander, grovhackad
1. Börja med att koka riset halvklart.
2. Stek vitlök, lök, paprika, chilipeppar och spiskummin i en stor kastrull eller gryta under omrörning.
3. Låt färsen steka med några minuter innan du tillsätter bönor, vatten, kycklingfond, soja och det halvkokta riset. Låt puttra i 10–15 minuter, rör om då och då.
4. Häll i ärtorna och smaka av med limesaft, salt och peppar. Strö över färsk koriander.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng