Placeholder

red velvet pie

Ingredienser

4 dl kokt quinoa, väl avrunnen
2,5 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg
--
500 g morot
500 g rödbeta
1 gul lök
0.75 kruka färsk timjan, finhackad
100 g chèvre
--
3 ägg
2 dl matgrädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 tsk cayennpeppar
--
50 g chèvre
0.25 kruka färsk timjan, finhackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet 15 minuter i ugnen.

2. Stek grönsaker och lök i olja ca 5 min. Rör ner timjan, smula ner chèvren och salta. Häll grönsaksblandningen i pajskalet.

3. Vispa ihop ägg, matgrädde och mjölk med salt och cayennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor och resten av timjan.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Skydda med folie mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.