300 g kikärtor, avrunna
2 tsk sambal oelek
1 st citron
1 dl persilja, hackad
--
200 g halloumi, grovt riven
300 g rödbeta, blandat rivna
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl kikärtsmjöl
1 dl mandel, hackad
--
7 dl vitkål, strimlad (mixer)
1 st morot, strimlad (mixer)
1 liten rödlök, tunt skivad
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
--
tillbehör, efter tycke
1. Mixa ihop kikärtor, sambal oelek, persilja, citronskal och citronsaft till en smet.
2. Rör ihop smeten tillsammans med resten av ingredienserna till färsen. Salta och peppra. Låt gärna smeten stå och dra minst 30 minuter.
3. Blanda creme fraiche, majonnäs och senap väl ihop med socker, salt och peppar. Rör ihop med resten av ingredienserna till en coleslaw. Låt salladen stå kallt ett tag.
4. Forma burgare av färsen och stek i olja tills de fått färg och är genomvarma. Servera med tillbehör efter tycke.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng