300 g kikärtor, avrunna
2 tsk sambal oelek
1 st citron
1 dl persilja, hackad
--
200 g halloumi, grovt riven
300 g rödbeta, blandat rivna
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl kikärtsmjöl
1 dl mandel, hackad
--
7 dl vitkål, strimlad (mixer)
1 st morot, strimlad (mixer)
1 liten rödlök, tunt skivad
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
--
tillbehör, efter tycke
1. Mixa ihop kikärtor, sambal oelek, persilja, citronskal och citronsaft till en smet.
2. Rör ihop smeten tillsammans med resten av ingredienserna till färsen. Salta och peppra. Låt gärna smeten stå och dra minst 30 minuter.
3. Blanda creme fraiche, majonnäs och senap väl ihop med socker, salt och peppar. Rör ihop med resten av ingredienserna till en coleslaw. Låt salladen stå kallt ett tag.
4. Forma burgare av färsen och stek i olja tills de fått färg och är genomvarma. Servera med tillbehör efter tycke.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…