Placeholder

Red velvet burger

Ingredienser

300 g kikärtor, avrunna
2 tsk sambal oelek
1 st citron
1 dl persilja, hackad
--
200 g halloumi, grovt riven
300 g rödbeta, blandat rivna
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl kikärtsmjöl
1 dl mandel, hackad
--
7 dl vitkål, strimlad (mixer)
1 st morot, strimlad (mixer)
1 liten rödlök, tunt skivad
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
--
tillbehör, efter tycke

Gör så här

1. Mixa ihop kikärtor, sambal oelek, persilja, citronskal och citronsaft till en smet.

2. Rör ihop smeten tillsammans med resten av ingredienserna till färsen. Salta och peppra. Låt gärna smeten stå och dra minst 30 minuter.

3. Blanda creme fraiche, majonnäs och senap väl ihop med socker, salt och peppar. Rör ihop med resten av ingredienserna till en coleslaw. Låt salladen stå kallt ett tag.

4. Forma burgare av färsen och stek i olja tills de fått färg och är genomvarma. Servera med tillbehör efter tycke.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.