Botten:
2 dl mandel
1 dl havregryn
12 dadlar
4 msk kakapo
1/2 dl russin
2 msk smält kokosolja
Ev. en skvätt havremjölk
Toppen:
1,5 msk chiafrön
1,5 dl havremjölk
Kokos efter konsistens
Lönnsirap efter smak
1. Blanda chiafröna och havremjölken och ställ åt sidan.
2. Börja med att mixa mandlarna och havregrynen till ett grovt mjöl.
3. Blanda sedan i dadlarna, kakao, havssalt, russin och mixa samman allt.
4. Om inte degen håller ihop ha i en skvätt havremjölk.
5. Bred ut degen i en form i ett jämt lager och ställ sedan in i kylen medan du gör toppingen.
6. Ta fram chiafröpuddingen och mixa ett tag i mixern.
7. Ha i kokos tills du får en bra konsistens.
8. Ha sedan i lönnsirap efter tyckte och smak.
9. Ta toppingen och sprid ut över chokladbotten, ställ in i kylen en stund till sedan skär i ca 12 bitar.
10. Mumsa!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng