1 st zucchini
1 st röd chilifrukt
3 dl röda bönor, kokta
4 dl krossade tomater
1,5 dl vitt vin
1 st salt
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1 st lagerblad
4 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
1 st aubergine
1 st lök
1 st grön paprika
1 st röd paprika
0,5 tsk spiskummin, malen
4 st ägg
peppar
KÖP RECEPTET
1. Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
2. Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan.
3. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
4. Presssa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater.
5. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
6. Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng