Placeholder

Ratatouille med ägg

Ingredienser

1 st zucchini
1 st röd chilifrukt
3 dl röda bönor, kokta
4 dl krossade tomater
1,5 dl vitt vin
1 st salt
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1 st lagerblad
4 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
1 st aubergine
1 st lök
1 st grön paprika
1 st röd paprika
0,5 tsk spiskummin, malen
4 st ägg
peppar
KÖP RECEPTET

Gör så här

1. Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
2. Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan.
3. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
4. Presssa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater.
5. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
6. Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.