100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 tsk malen kardemumma
200 g rabarber
Smuldeg:
100 g smör
1 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att förbereda smuldegen. Blanda alla ingredienser i en skål och nyp ihop tills allt går ihop. Ställ åt sidan medan du gör smeten till rabarberkakan.
3. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma samt salt. Sikta ned mjölblandningen i äggvispet och vänd ned försiktigt. Vänd ned smör och mjölk.
4. Häll smeten i form med bakplåtspapper på 25 x 25 cm. Fördela rabarber över hela kakan och avsluta med att fördela smuldegen ovanpå.
5. Grädda 30 - 35 minuter, kakan ska få fin färg och vara torr när du testar med en sticka. Låt svalna helt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng