Placeholder

Rabarberrutor med smuldeg

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 tsk malen kardemumma
200 g rabarber

Smuldeg:
100 g smör
1 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Börja med att förbereda smuldegen. Blanda alla ingredienser i en skål och nyp ihop tills allt går ihop. Ställ åt sidan medan du gör smeten till rabarberkakan.

3. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma samt salt. Sikta ned mjölblandningen i äggvispet och vänd ned försiktigt. Vänd ned smör och mjölk.

4. Häll smeten i form med bakplåtspapper på 25 x 25 cm. Fördela rabarber över hela kakan och avsluta med att fördela smuldegen ovanpå.

5. Grädda 30 - 35 minuter, kakan ska få fin färg och vara torr när du testar med en sticka. Låt svalna helt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr